Абитуриентски грим 2011s

Как да напправите вашият абитуриентски грим по-евтин ? До 20 Април цената на вашия пробен грим може да е -30лв.!

http://www.mavrodiev.com/  Текст: Иво Живков
  Снимка: Мария Георгиева
 

 
Обикновенно пробния грим отнема повече време и усилия на професионалния гримьор от реалния абитуриентски грим. Голяма част от времето отива в уточняване на това какво точно иска абитуриентката. Често това са различни видове грим, които абитуриетката иска да бъдат направени едновременно върху лицето й. Сами разбирате, че това не е възможно. Така може да загубим взаимно много време и нерви в уточняване на подробности. Затова аз съм склонен да направя тези отстъпки в цената за тези клиенти, които идват подготвени и спестяват тази дълга процедура. Няма по-желан от мене клиент от подготвения и знаещия какъв точно грим иска.(Гугъл е пълен с красиви снимки на модели и грим, така че вие спокойно може да изберете най-доброто за вас). Като професионален гримьор аз мога да направя всякакъв вид и стил грим, но е необходимо да знам какво точно искате. Затова една снимка на гримиран модел може да улесни нашата комуникация. За мен тя говори много повече от обяснения с хиляди думи грим. Същото се отнася до обясняване на цветовете за грим и тоалет. Една снимка н а вашят тоалет или малка мостра от плата говорят много повече за реалният цвят.  „Черешово червено“ е различен цвят за всеки сорт череши 🙂 – черешите могат да бъдат алени, черни, жълти и дори зелени 🙂
 
Каква е цената на абитуриентския грим ?
80лв е цената на професионалния абитуриентски грим този сезон в мойто мейк уп студио.
 
Какви са аргументите за тази цена?
Често ми задават въпроси защо цената е по-висока и че в моловете гримират безплатно. Когато някой ви гримира безплатно със сигурност някой му плаща заплата затова и най-често това е с рекламна и търговска цел, т.е. очаква се от вас да закупите предлаганите ви гримове. Обикновено това с бюти консултанти., т.е. продавачи които са обучени да гримират, но те не са професионални гримьори. Когато отидете при професионален гримьор вие отивате за качествено гримиране като услуга, за неговите уникални познания и умения. Вие заплащате само за този грим не за козметични продукти. Закупуването на козметични продукти обикновено ви носи радост, но самите продукти не работят сами, притежанието на гримове не ви гарантира красив грим на лицето. Гримовете са просто козметични бои. Умението на професионалния гримьор е това, което поставя гримовете на точното място и прави желаният от вас ефект.
 
Колко струват гримовете, с които работи професионалния гримьор?
Всеки професионален гримьор работи с качествени продукти, които са скъпи. Например фондьотена с който работя аз може да струва от 80 до 300лв. Спиралата за очи около 58лв. Сенки за очи – 80лв…. общо един комплект за един грим с качествени гримове може да варира от 1200 до 1800лв. Понякога един професионален гримьор използва около 14 продукта за един пълен грим. Сами можете да напраите сметка колко струват продуктите, ако ги купите за себе си.
Когато отивате при професионален гримьор вие получавате дълготраен грим, качествено направен с качествени прдукти и не се налага да купувате гримове.
 
Вижте още … аб 1 и 2  
Какво е сватбен грим, по какво той се отличава от останалия?!
Защо трябва да се прави от професионалист?!
Сватбения грим (за булката) изглежда естествен, свеж и приятен. Невинност е основната му характеристика.
Натрапчив с нежни прасковени, коралово-розови цветове близки до естествените.
За подчертаване на очите се ползва деликатни нюанси на кафяво, сиво, патладжан. При златни или сребърни нюанси в роклята или аксесоарите може да се добави такъв и този ефект, но доста деликатно.
Извън артистичният поглед и вкус, той има и редица технически характеристики: Трябва да издържи 6-8ч. в перфектен вид. Именно това налага той да се направи от професионален гримьор. Професионалистът може да прецени вид на кожата, цвят на кожата, цветови тип, пропорции на лицето и на тази база да избере и да постави продукти, които да гарантират устойчивост и красота в продължение на часове.
Технически – гримът трябва да е съобразен и с фото и видео заснемане, така че това е една от най-важните характеристики на този вид грим. Днес се произвеждат гримове, които отговарят на техническите изисквания на цифровата телевизия и цифровата фототрафия. Гримът ще стои приблизително един ден на лицето, но снимките и видео-материала с лицата Ви остават завинаги. Имайте това в предвид.
Специалистите професиналисти в България в тази област са малко, а ментета-гримьори в изобилие. Това не го забравяйте!!!
 
 
Защо се прави пробен грим?!
Макар и доста естествен и натурален сватбения грим видоизменя в голяма степен лицето на модела (булката). Важно е самата булка да се види как ще изглежда предварително, да се хареса, за да се чувства удобно и комфортно с грима.
Всеки има представа за грима, но много често може да има и изкривена представа.
Пример: Гримът на поп-фолк певица е проява на много лов вкус, ако се направи на булка!!!
Често веждите са коригирани лошо, налага се да се оправят
Често жените имат неправилни навици на гримиране, които реално ги загрозяват, но те са свикнали с тях…
Често има съпротиви към използването на фондьотен като основа на грима – а без него грима е просто невъзможен.
Често се налага да се поставят изкуствени мигли – това е нещо, което трябва да се види на пробния грим.
Цветовете червило също са нежни и светли цветове, но могат да се различават от ежедневното червило.
Пример: Ако в ежедневния грим носите черен молив, спирала и червено червило, сватбения грим може да Ви се види доста „семпъл и невидим“. Обратното важи за хора, които не носят никакъв грим – сватбения може да изглежда „тежък“ и „прекален“.
Така един и същи грим се приема различно от различните хора.
 
Ако сте се гримирали само на абитуриентския бал или изобщо не сте се гримирали, „гримът Ви“ може да се окаже голямо приключение!!!
Пример: Всеки ден се обличате, но не всеки ден сте с булчинска рокля. Казано метафорично гримът е облекло за лицето Ви.
Ако сте с романтична рокля нормално е и грима (и прическата) да са романтични.
 
 
За колко време се прави гримът?!
За около 45мин. е напълно достатъчно! – Оставете си час!
 
Kолко струва?!
Пробен грим – 60*/70**лв.
Булчински грим – 80*/100**лв. (включва се транспорт, идване на адреса за гр.София)
Изкуствени мигли – 15лв.
Грим за мъже – 40лв.
Оферта булка и приятели – 100лв.+60лв. за всеки следващ грим (при минимум 3бр. грим)
VIP – услуги при ангажираност по време на цялата сватба, включва екипи с гримьори – цените са по договорка
*грим, направен от гримьор от студиото
**грим, направен от Иво Живков
 
Kога се прави гримът?! Преди или след прическата?!
Принципно гримът се прави след прическата! Питайте фризьорът си колко време му е необходимо (понякога прическата отнема 30мин до 2ч и 30мин). След това запишете часа на гримирането.
 
Можете ли да дойдете на място?!
Да, обикновено отиваме на място и това е калкулирано в цената на грима. Освен ако булката не предпочита да направи прическа и грим във фризьорския салон.
Ако мястото не е в рамките на град София или е в отдалечен квартал се прави допълнителна уговорка.
 
Младоженеца нуждае ли се от грим?!
Да технически се нуждае. Като при всяко фото или телевизионно участие на мъж. Обикновено сватбата се заснема на видео и се правят много снимки за спомен. Естествената кожа често е с неравномерен цвят и е леко омазнена. Това я кара да блести по неестествен начин на снимките.
Гримът практически е много незабележим и естествен. Прикрива сенки, умора, червени участъци, както и „синеещия ефект“ от по-тъмна брада. Много мъже са твърде развалнувани в този ден и отделения адреналин кара ушите и бузите да са доста червени. Поставен до булката (с порцеланово-съвършена кожа) младоженека може да изглежда като притеснен ученик.
Гримът за мъжа бил той младоженец, към, шафер или свекър е личен избор. Не е задължителен. Дисциплинирани и организирани мъже (свикнали да правят това, което трябва), както и мъже, участващи често в телевизионни продукции и снимки приемат грима като нещо напълно естествено за случая.
 
Български асоциации: Не знам защо, но в България като кажеш „грим“ и „мъж“ първата асоциация е Азис…
Държа да поясна, че Азис е мъж, гримиран като жена (очевидно е).
Като говорим за грим на мъже по-правилната асоциация са мъжете, които изглеждат като мъже, мъжете от киното. Мъже като: Брад Пит, Том Крус, Колин Фарел, Ал Пачино, Робърт де Ниро, Шон Конари… и т.н.
Тези мъже Вие винаги сте виждали с грим (освен, ако не сте ги виждали лично, рано сутрин). Но винаги сте имали чувството, че нямат грим на лицето – това точно е добрия грим.
 
Има ли възможност да се гримират и други членове на семейството?!
Да, често се налага други членове на семейството (шаферки, кумове) да пожелаят грим. Когато това се налага е необходино да заявите това свое желание предварително, като учочните колко хора биха желали да се гримират и дали те са мъже или жени. За гримьора е важно да прецени времето си, за да може да успее навреме. Имайте предвид, че гримът на мъжа отнема около 5минути, а на останалите членове 15-30минути. Ако желащите за грим са повече е възможно да се изпрати екип от гримьори на различно място.
Пример:
Първи екип: гримьор за булката, две приятелки и родителите й.
Втори екип: кумовете, младоженека и родителите му
Трети екип: шафери и шаферки
При обобщена оферта булката и семейството могат да ползват преференциални цени.
 
Практически съвети
 
С какво още е добре да се съобразите, когато работите с професионален гримьор?!
 
IsaDora Bridal Rose Make-up Collection
 
Isadora Bridal Rose
isadora-make-up
 
IsaDora Bridal Rose е едно наше предложение на колекция, създадена специално за булките и посветена изцяло на сватбения грим.
Експертите на IsaDora създадоха специална булчинска колекция, съставена от нежни, романтични цветове. които ще Ви помогнат да изглеждате ослепително, когато големият ден насъпи!
Специална дълготрайни и водоустойчиви формули гарантират, че гримът ще остане на мястото си, въпреки сълзите от щастие, целувките и танците.
За да е възможно най-лесен изборът Ви на продукти, колекцията е създадена от меки, блестящи нюанси на розовото и телесни цветове, които подчертават естествената красота.
 
Bridal Rose Mineral Body Glow
 
Bridal Rose Mineral Body Glow е минерална пудра, придаваща блясък на тялото. Пудрата от тази серия е невероятно мека, с нежен розов блясък, пудра от 100% чисти минерали. Придава красив светлоотразяващ ефект с фин блясък на цвят от роза по цялото тяло.
Нанася се с помощта на Кабуки – четката за тяло по деколтето, раменете, ръцете, краката или там. където желаете тялото Ви да заблести малко повече. Също така може да се нанесе и на лицето.
 
 
Четката Кабуки
Kabuki
 
Тriple Eye Shadow
 
Сватбени агенции
 
2.Донесете една или няколко снимки на грима, който харесвате, на модел(жена), която прилича на вас.(ако вие сте блондинка нормално е да донесете снимка на друга руса жена…) – това ви гарантира отстъпка от още 10лв цената на пробнич грим;
3. Направете своя пробен грим до 20 Април 2011г. и така можете да спестите още 10лв.
 
Общо можете да спестите 30лв. от цета на вашия пробен грим!!!
Защо правим тази отстъпка?

 1.Донесете снимка на вашият абитуриентски тоалет, това ще ви гарантира 10лв отстъпка от цената;

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s