Продажба на козметика за търговци

Семинар за продажба на декоративна

козметика и аксесоари за грим

                       За търговци и бюти-консултанти

(продавачи)

семинар за онези,

които искат да повишат нивото на предлагане, обслужване и продажби на гримове и аксесориза грим 

Уважаеми колеги, 

Предлагам на вашето внимание семинар за продажба на декоративна козметика(грим), както и за прилежащите им аксесоари за гримиране. Този семинар е предназначен да обучи продаващите, да подобри мисловните “програми” за продажби с по-нови версии, и да активизира продажбите. Ще се обърне внимание на феномена “по осведомени клиенти от продавачите” (интернет, обслужване в европейски вериги за козметика, извън страната).  Ще се обърне внимание и на механизма/проблема, как МЛМ (мулти-левъл макетинга) “краде” клиенти и продажби.  Времето за провеждане на семинарите е януари, февруари – време в което магазините не са натоварени с клиенти и продавачите биха могли да отделят време за обучение. За да имат възможност подготвени да започнат сезон пролет-лято, абитуренски кампании, великденски покупки и последващия свадбен сезон. Семинара използва НЛП (невро лингвисттично програмиране) похвати т.е. правилните програми на мислене, поведение и разговор, назоваване на нещата които водят до успешни продажби. В семинара се използват много “игри” (обучение с преживяване) които са аналогични на ситуациите в реалната среда на продажбите. Това формира нови навици в общуването и обслужването на клиентите.  *  

По време на семинара:

Първи ден

©     Работа по осъзнаванито на процеса на продажба – изразени и не изразени нужди на клиента  теория и практика

©     Работа по езика на които се говори с клиента теория и практика  

©     Изяснаване на продуктите да грим по групи – теория

©     Изяснаване на аксесоарите за грим по групи – теория

©     Подреждане на магазина функционално и пътя на клиента.

©     Психологически типове клиенти

©     Задаване на подходящи въпроси и комуникативност  с клиентите

©     Място за грим в магазина – изисквания

©     Работа с гримьорсъвревменни изисквания към него.

©     Т ест за самозвани и самопровъзгласили се гримьори – как да ги познаем.   

Втори ден **

 ©     Бюти консултант които работи с грим в магазина – практически занятия за бюти консултант в магазин.

©     Вънщен вид  на бюти- конслтанта

©     Обучение за полагане на грим flash make up (бърз грим)

©     Уражнения за чуване и слушане

©     Упражнения за виждане на make up клиента

©     Упражнения за работа със “сложни клиенти” 

Програмата е на основно, базово ниво.  И е предназначена да постави основните на правилните подходи за продажби както и да излади основните разлики между напредналите и изостаналите форми на общуване и обслужване на клиентите.  

За кого е предназначен семинарът?

©    Семинарът е подходящ за широк кръг клиенти, магазини и търговци на козметика, малки магазини, средно големи  или вериги магазини, които  смятат, че обучения персонал и перфектната работа с клиенти ще повиши продажбите им.

©    Магазини които искат да отговорят на новата конкурентна среда  (появата на  луксозни вериги, молове), като компенсират с луксозно и коректно обслужване отговарящо на съвременните европеиски тенденции.

©    Семнарът е крайно наложителен за провинцялни магазини в които обслужването е изостанало с години от обслужването в по-големите градове.

©    Семинарът е подходящ за ясно осъзнати търговци търсещи новото и модерното в обслужването.

©    Семинарът е подходящ за бюти-консултанти (продавачи) в които собствениците виждат перспекитва (както начинаещи, така и утвърдени).

©    Семинарът е подходящ, като стимул (подарък) за търговци показали добри резултати от продажбите през коледно- новогодишната кампания. 

©    Семинарът е подходящ за тези които искат да подобрят своите “програми” за печеливи продажби с по-нови версии.  

За кого НЕ Е семинарът? 

J    За търговци, които смятат че продабите им са задоволителни.

J    За търговци, които смятат вложените пари за обучение са загубени пари.

J    Тези, на които семинара им се вижда скъп.

J    За търговци които не виждат смисъл в гореизброените аргумети  

J    За безперпективни продавачи (продавачи които напускат козметичния магазин за да се посветят на друго порище).  

 Водещ: Д-р Иво Живков 

Д-р Иво Живков, се занимава прфесионално в областта на козметика повече от 20 години. Завършил е обучения по козметика за козметици. Изучавал е цветоанализ, визажизъм и стил. Преминал е квалификационни семинари за лансиране, креативност и философия на луксозни козметични марки /козметика, грим и парфюмерия/  Dior, Guerlain, Lancôme и Yves Saint Laurent.Притежава над двайсет годишен опит като гримьор в Националната Телевизия и пет години гримьор за Ив Сен Лоран.Членува в Френската и Италианска „makе-up” академии Има над 18 годишен опит като обучител по козметика и грим. Преподавал е грим и мейкинг за фотографи в НВУ.През последните 4 години изучава модерната приложна психология, психологията на преживяването и психодрама.Силно повлиян от идеите Стивън Кови и Робърт Дилтс за това как всеки може да бъде лидер в своята област. Как правилното мислене (НЛП)*** може да направи хората успешни.     

Цени на курса:

За 1 ден  500лв. участник

За 2 ден 500лв.участник

При заплащане на два дни цена 900лв. на участник

При 2 участника от един обект, (магазин, собственик) 800лв. – за всеки участник (от двама)При 3 и над три участника от един обект 700лв. – за всеки участник****  

 Допълнителни обучения и услуги                     (организират се при желание и заявка от фирмите,търговците) 

  • Коучинг***** в продажбата на козметика – за конкретни обекти с повече продавачи или за вериги магазини. 
  • Продажбата на skin care– бяла козметика
  • Продажба на грим с обучени консултанти за грим
  • Продажба на парфюмерия  
  • Организиране на гримьорски събития в конкретен магазин от обучени гримьори или събития в конкретен регион на българия.       

*конкретният семинар е предназначиен да събере клиенти от един вид, ниво козметични магазини. Известно е че – “нивото на преподаване и напредване на групата  заиси от последните в групата”. Поради което е необходимо да попълните регистрационна форма за да може да попаднете в група от магазини от вашия клас. Както и да види нивото на обученост до сега (може да се наложи сформирането на групи за професионалисти с различна напредналост).  Работата по втория ден също изисква организирането на по-малки групи за обучение.   За това заявявайки участие моля посочете ясно в коя част от семинара искате да участвате.  

**Забележка: двете части на семинара са неразривно свързани. Идеалния вариянт е да бъдат посетени двете му части. Но би могло да се посети само първата му част (допускаме че има участници които не искат да се занвимават с практически flash make up).  Посещение само на втората част е неумесно, тъй като, това ще свали нивото на осъзнатост и фокусираност върху материята на останалите участници.    

***НЛП  (невро лингвистично програмиране) – правилните модели на поведение, мислине и говорене гаранираши успех. Правилното поведение в резултат на правилно мислене, гарантирашо успех.  

**** Цените са направени да стимулират магазините/търговците които искат да вложат повече усилия в по-голяма бройка от персонала си. Цените са промоционални(по-ниски) от нивото на което се води този семинар(европейски съюз). Забележка: всеки участник ще получи матеряли за обучение, но информацията в тях преподавана от продавач бил на семинара, на останалите не били на него няма същата стоиност и би могла да има обратен ефект. Тайната е в преживяното събитие и опит именно в семинара.    

***** Коучинг ( англ. coach – треньор) термина е от съременната психология и бизнес обучения. Идва от областа на тениса. И означава “последния”, “треньор- психолог” които работи не върху спортните умения, а върху психологичната нагласа един добър спортист да стане №1.  От 100 спортисти в ранглистата,целта на коулча е само един – №1. С термина се обозначава обучение  в бизнеса, което прави уменията на утвърдените професионалисти още по-добри.

За допълнителна информация и записване

 Д-р Иво Живков

Тел. 0888 705 406

i.jivkov@abv.bg  

 

Реклами

Едно мнение за “Продажба на козметика за търговци

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s